Timelapse camerasysteem voorzien van 4G

Na de verbouwing van Restaurant Jamey Bennett ben ik het timelapse camerasysteem verder gaan doorontwikkelen. Met ATZ bouw is overeen gekomen dat tijdens de verbouwing  met verschillende timelapse systemen kon worden geëxperimenteerd in ruil voor een gereduceerd tarief. De praktische problemen die ik ben tegengekomen tijdens de opnames zijn meegenomen in de verdere ontwikkeling van het timelapse camera systeem

timelapse camera
tweede versie van het timelapse camera systeem voorzien van 4G verbinding

Timelapse Camera voorzien van 4G

een stabiele internet verbinding is is onmisbaar voor het op afstand monitoren van de timelapse camerasysteem. Internet is er meestal niet op een bouwplaats en dat is opgelost door de camera te voorzien van een eigen 4G internet verbinding om niet afhankelijk te zijn van een eventueel aanwezige internetverbinding. Door de 4G verbinding kunnen de beelden direct worden live worden geüpload naar een online cloudserver zodat bij een geval vandalisme of diefstal de beelden verloren zijn. Door de cloudserver te spiegelen op mijn desktop pc op mijn kantoor aan huis kreeg ik de beelden uit de camera direct binnen waardoor ik “live” kon meekijken met het systeem op de bouwplaats. Dit was een aanknopingspunt voor verdere uitbreiding van de mogelijkheden.

stroomvoorziening

voor een Het systeem is voorzien van een bufferbatterij zodat bij tijdelijke stroomuitval door verplaatsing van de stroomvoorziening op het bouwproject het timelapse camera systeem gewoon door blijft lopen. Ook is het moederbord vervangen door een kleine “single board computer” ter grootte van een pakje sigaretten. Hierdoor gebruikt het gehele systeem aanzienlijk minder stroom waardoor het eventueel mogelijk is het systeem met een zonnepaneel te voorzien van stroom mocht er geen stroomvoorziening aanwezig zijn op de locatie.

behuizing

Tijdens de verbouwing van het interieur hing de het camerasysteem lekker warm en droog. Om ook longterm timelapse van bouwprojecten te kunnen maken moest de behuizing weerbestendig zijn. Door de verschillende elementen was te totale inhoud te groot voor reguliere behuizingen van beveiligingscamera’s. Zodoende is er een eigen behuizing ontwikkeld die weerbestendig is. ( zie bovenstaande foto)